Update 2

OCW oftewel de introductie. Van te voren had ik memories van de UIT in Utrecht met feestje overdag. De eerste twee dagen waren overdag saaaiiii. Welkoms praatjes en we hadden zelfs een brandveiligheid instructie van een vent die geen Engels sprak en dus vertaald moest worden. Het duurde dus ook twee keer zo lang als het anders zou duren. Ik waardeerde even echt het steenkolenengels (hoe schrijf je dat?) van veel Nederlanders. De meeste Nederlanders durven Engels te praten en dat is hier soms lastig. We komen er altijd uit maar toch zou het makkelijker zijn als mensen gewoon fouten durven maken. We zijn naar een paar feestjes geweest. Er is wel een groot verschil tussen de degree students en de Erasmusstudenten. De laatste groep is echt alleen maar voor de fun hier en het leuke aan de groep van de studie zijn de inhoudelijke discussies. Als we ergens met een groep zijn gaat het van koetjes en kalfjes naar EU discussies. Lekker nerdy en zo leuk. De meeste anderen van de opleiding waren er ook tijdens de introweek dus we hebben veel ook samen gedaan. We zijn met zes Nederlanders, twee Duitsers, 1 Czech, 1 Zweedse en en Ier op de opleiding.

Het leukste van de introductieweek waren de Tsjechische lessen. Ik was met de andere Nederlanders uit de opleiding met Duitsers en Finnen ingedeeld. De taal is ontzettend lastig maar de lesmethode maakte het een stuk leuker. Ik kan nog steeds het woord vier niet uitspreken, czrity. Overigens is het woord voor ijs zmrlina. Ik weet gewoon niet hoe ik moet beginnen met uitspreken van zo’n woord. oehh en ik heb het memory spel gewonnen (zooo trots). We mochten naar plaatjes kijken onder een handdoek en moesten na een halve minuut alles opschrijven in het Tsjechisch. ik was van de 20 1 woord vergeten. (opschepper) De prijs was een lolly… jajaja en ik ga hem bewaren tot Sinterklaas aangezien ik geen Paashaas meer heb om te bewaren. Vanwege deze positieve ervaring ga ik de vervolgcursus doen. Ik ben nu weer alles vergeten maar ik heb er zin in.

Op zaterdag was 1 van mijn drie Nederlandse huisgenootjes van de opleiding jarig. Ik had alle medestudenten van de opleiding uitgenodigd voor ontbijt en we hebben met zijn alle ontbeten en gechill’d. Het was leuk maar het weer was mwah.(het is pertinent verboden om te pronken met het weer in Nederland)

Op zondag zijn we naar een ice hockey wedstrijd geweest die halverwege werd afgelast omdat er teveel vochtigheid in de zaal was en er ontstond een soort mist. Positief ingezien betekent dit dat we nog een keer naar een wedstrijd kunnen. Ik vind het wel leuk alleen we kunnen niet meezingen met de liedjes die de supporters zingen.

Op maandag hadden we het eerste vak. En dinsdag heb ik 1 vak en woensdag heb ik ook een vak. De vakken die ik volg heten: Introduction to Governance and Multilevel Politics , EU Law and European System of Human Rights Protection , European Union in European Politics since 1989, The European dimension of local policymaking. Voor de meeste vakken moet we eens per week een paper schrijven of een presentatie geven. De onderwerpen zijn heel leuk maar het is allemaal wel heel veel werk. Voor het rechtenvak hebben we skypesessies met iemand van de UU en local policymaking wordt gegeven in 1 week door een docent van de UU. Ik heb er zin maar het wordt geen jaar van Vodka drinken en uitslapen zoals jochem tegen iedereen zei. haha

Daarnaast volg ik nog twee sportvakken van de universiteit namelijk Pilates en Yoga. Er waren ook allemaal spannende sporten zoals trampoline en skeeleren alleen die worden gegeven in het Tsjechisch. De docent die les geeft is wel lekker pittig. De docenten zijn hier sowieso niet bepaald zacht dus I will stick to the rules. We hadden ook een presentatie van de lokale politie die kwam vertellen dat er overal camera’s hangen.

Ik heb de eerste post van Alie en Jochem ontvangen dus ik kan vol spanning mijn adres onthullen… tamtamtam

Gorkého 88/46, 602 00 Brno, Czech Republic

Je kan trouwens voor de nieuwsgierige aagjes even kijken op google streetview. It is very nice!!!

lunch

lunch

diner

diner

simon kookt

simon kookt

Ice hocky

Ice hocky

2014-09-14 17.45.55 2014-09-14 17.45.39 2014-09-14 17.20.37 2014-09-14 17.19.12 2014-09-14 17.13.19 2014-09-14 17.12.43

super fancy bar

super fancy bar

ze hebben een enorme whisky voorraad

ze hebben een enorme whisky voorraad

bizarre hoeveelheid whiskey

bizarre hoeveelheid whiskey

jaja glutenvrije carrotcake. <3 simon

jaja glutenvrije carrotcake.

beerfestival

beerfestival

mijn lieve foto op het systteem

mijn lieve foto op het systteem

binnentuin van de uni

binnentuin van de uni

collegezaal

collegezaal

uitzicht... Brno is zoo mooi

uitzicht… Brno is zoo mooi

2014-09-10 14.13.44 2014-09-10 13.05.40

leuke bistro

leuke bistro

super gave bar

super gave bar

jaaa sleepy time

jaaa sleepy time

bierbrouwerij van brno

bierbrouwerij van brno

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s